X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 513
Fotoğraflar 114577
Gözlemler 10274
Videolar 2262

FORUM

Site güncelleme, olgular, tespitler, öneriler;

bakcasoy bakcasoy 23.07.2026 10:57:56
Değerli güncelleme ilgilileri,

Öncelikle yoğun düzenleme ve iyileştirme çabalarınız için şükranlarımızı ve kolaylıklar dileklerimizi sunmak isterim.

Öneri ve tespitlerim;

1. Bugün  bir 4k fotoğraf yükledim, ancak çekim tarihini yanlış yazmışım, Eski yapıda bulunan ''düzenle'' opsiyonu olmadığı için (ya da ben bulamadım) Silip yeniden düzelterek yüklemek istediğimde, fotoğrafı sildiğim halde ''yıldız ve puanınız gereği yükleyemezsiniz'' gibi bir mesaj geldi ve yükleyemedim. Olası düzeltme ihtiyaçları için ''Düzenle''  opsiyonu mutlaka olmalı diye düşünüyorum. 

(Bu arada sildiğim fotoğraf sayfamda silinmemiş görünüyor fotogaleride ise görünmüyor)

2. Puanım ve buna bağlı olarak yıldız sayım geriye gitti, Fotoforuma 15 yıl boyunca yüklemiş olduğum yüzlerce fotoğraf  benim sayfamda ''sıfır'' görünüyor, sanıyorum puan eksiklikleri buradan geliyor.

3. Türkiye Tür listesinde bulunmayan ancak ''yurt dışı, liste harici tür'' kaydıyla geçmişte yüklenebilen fotoğraflar yenii kurallar nedeniyle artık yüklenemiyor. Daha öncede bu kapsamda yüklenmiş olan fotoğraflarımız ise sitede duruyor. Bu konu tam netleştirilebilirse iyi olur. Eğer yeni kurallarda böyle bir engelleme yok ise, o zaman bu kapsamdaki fotoğraların yüklenebilmesini yeniden sağlama gerek. Çünkü hangi başlık altında yükleneceği net değil, ayrıca lütfen boş biligi bırakmayın notu ile yükleme tamamlanamıyor.

4. Beğenme hakkımızın kaç tane kaldığı görülemiyor.

5. Değişen kurallar, Forumda, yenilenen kurallar başlığı altında yayınlanabilirse çok yaralı olur, sizleri de bu yoğun temponuz içinde gereksiz soru ve yorumlarla yormamış oluruz.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 513  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2026 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT