X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 513
Fotoğraflar 114564
Gözlemler 10273
Videolar 2261

FORUM

Yeni TRAKUŞ sitesi hakkında bilgilendirme

ercanerku ercanerku 9.07.2026 14:05:31

Değerli Trakuş Ailesi,

Ben Ercan Erkü. Longplay Dijital Ajans olarak, uzun süredir büyük bir titizlikle üzerinde çalıştığımız trakus.org’un yeni altyapısını bugün itibarıyla canlıya almış bulunuyoruz.

Bu süreçteki değerli sabırları ve destekleri için Serhat Tigrel, Meral Özkan Deveci ve emeği geçen tüm dostlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

18 yıllık köklü bir veri geçmişini yeni bir altyapıya taşımak, oldukça kapsamlı bir süreçti. Bu ölçekteki geçişlerde operasyonel bazı aksaklıklar veya gözden kaçan noktalar olması muhtemeldir. Bu nedenle sizlerden ricamız; karşılaştığınız hataları, eksiklikleri veya "keşke şöyle olsaydı" dediğiniz noktaları bu başlık altında bizimle paylaşmanızdır.

Geri bildirimlerinizi iletirken mümkün olduğunca detaylı (izlediğiniz adımlar gibi) bilgi vermeniz, müdahale süremizi oldukça kısaltacaktır.

Küçük bir not:

Site, ilk günlerde performans açısından biraz yavaş çalışabilir. Arka plan süreçlerinin (index, cache optimizasyonu vb.) oturmasıyla birlikte 7-10 gün içerisinde sistem tam hızına ulaşacaktır. Bu süreçteki anlayışınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Sizlerden gelecek önerileri ve hata bildirimlerini bu topic'in altına yorum olarak heyecanla bekliyoruz.

Mevcut olarak kullandığınız kullanıcı adlarınızı aynen bu yeni sitede de kullanabilirsiniz. Herhangi bir değişiklik yoktur. 

Tüm Trakuş ailesine selam ve saygılarımla.

kenanulukaya kenanulukaya 20.07.2026 12:24:48

Fotogaleride bir fotoğrafı açtıktan sonra sol üst köşedeki ok işaretiyle sırasıyla fotogalerideki fotoğrafları gezerken birden tür galerideki fotoğraflara geçiyor. Sadece fotogaleridekileri gösterebilir mi?

ercanerku ercanerku 21.07.2026 19:07:04

Merhaba, düzenlemelerimiz devam ediyor. İlerleyen günlerde bu sıralama sağlanmış olacak. Bu durum bilgimiz dahilindedir.

bahkard bahkard 17.07.2026 18:57:21

MERHABA,
sitede gördüğüm bazı eksiklikler,
1. Yıldız puanlama sisteminde puanımdüşük gözüküyor. şu an 0 yıldız var
2. Çanakkale de yaşıyorum. üye listesinde çanakkale'de gözükmüyorum.
3. eksif bilgileri eksik çıkıyor.
teşekkür ederim.

ercanerku ercanerku 18.07.2026 00:07:14

Merhaba, hepsini not ediyoruz, en kısa sürede güncelleme yapacağız.

Snylm Snylm 17.07.2026 15:54:14

4K fotoğraf yükleyemiyorum. Yıldız sayımın yetersiz olduğu uyarısı veriyor

adem1974erdem adem1974erdem 16.07.2026 14:05:06

merhabalar...
Trakuş ailesinin bir üyesi olmaktan mutluluk duyduğum baştan belirteyim.
Geçen yıllar içinde yaşamıma bir heyecan kattı. Harika kuş fotoğrafları ve vidolar izledim.
Benim için bir okul oldu. Çok öğreticiydi.
Trakusu bu günlere getiren herkese teşekkür ederim.

Yenilenme kaçınılmaz hayatın içinde... burada da öyle oldu....

Önerim.... fotogalerinin tekrardan başlangıç bölümüne alınmasını içtenlikle istiyorum. trakus fotogaleriden çok daha fazlası olsa da hergün yenilenen o güzel karelerin altta olması çoklu nedenlerden dolayı yeniden gözen geçirilmesi gereken bir durum... burada uzun uzun nedenlerini anlak zaman kaybı olur...

öaeri...kuş kertik listelerinin yalnızca Türkiye için olması ve gözlemleri içermemesi daha adil olur. ..ülke dışı için ayrı bir başlık açılması daha adil olur...

öneri...bir üyenin iyi karelerinin de belirlenen bazı krıterlere bağlı olarak değişken olası heyecan verir...

teşekkür ederim.

alpiee67 alpiee67 16.07.2026 01:43:54

Selam, site yenilenmeden önce yüklediğim fotoğraflarımın EXIF bilgilderinde ISO değeri gözükmüyor. Bir diğer konu Benim Sayfam altında bugüne kadar fotoğrafını yüklediğim türlere bir TIK ile liste olarak ulaşabiliyorduk. Bunu yeni sayfa düzeninde göremedim (Belki bir başka yöntemi vardır)

ercanerku ercanerku 17.07.2026 19:11:34

merhaba, şu an görünüyor olması lazım, yeniden bakabilir misiniz?

koseerdal koseerdal 15.07.2026 22:21:35

Benim sayfam kısmına girince, eskiden yüklediğim fotolar görünmüyor.

ercanerku ercanerku 17.07.2026 19:12:37

Merhaba, profil sayfasını düzenlemeye devam ediyoruz. Foto galeri olarak yüklenmiş fotoları sadece profil sayfasında gösteriyordu, onu değiştiriyoruz şu anda. Foto galeri, tür galeri ya da foto forum farketmeden hepsini gösterecek.

mustafanasif mustafanasif 15.07.2026 17:30:12

sitenin eski halinde FHD dosya boyutu 1 mb ile sınırlı idi bu boyut 2 mbte yükseltilebilirmi.Yukleyebilmek için fotograf kalitesini düşürmek zorunda kalıyorduk

serhattigrel serhattigrel 15.07.2026 15:41:45

Aksayan noktaları yazmaya devam edin, yarın bu konuda bir toplantı yapacağız. tüm yazılanları gözden geçireceğiz.

AZİMLİ AZİMLİ 14.07.2026 17:22:35

Yeni sitemiz hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkürler. Bir süre aksaklıklar olacaktır. Umarım en erken zamanda aksaklıklar giderilir. Ben siteye foto yükleyemiyorum. Defalarca denenene rağmen ' Lütfen tüm alanları doldurunuz' uyarısı geliyor. Ülke seçiminde Kuzey Kıbrıs Türk C. seçince 'Fotoğraf çekildiği şehir' butonu aktif olmuyor. Sadece orasını dolduramıyorum. Sorun bu olsa gerek. İyi çalışmalar.
NOT: Ülke isimlerinden ' Kıbrıs Rum Kesimi ' diye eklenmiş. Doğrusu ' Kıbrıs Cumhuriyeti' olmalı.

AZİMLİ AZİMLİ 17.07.2026 08:33:29

Daha önce de belirttiğim gibi ' Ülke seçiminde Kuzey Kıbrıs Türk C. seçince 'Fotoğraf çekildiği şehir' butonu aktif olmuyor. Sadece orasını dolduramıyorum. Sorun bu olsa gerek' Bugün Çekim yeri Türkiye şehir ise Adana'yı işaretleyince fotom yüklendi ama ana sayfada göremedim. Bir onay süresi mi var? İyi çalışmalar.

AZİMLİ AZİMLİ 17.07.2026 08:40:03

Yorumu acele yazmışım. Ana sayfada bir süre sonra çıkmış :)

melihkarakas melihkarakas 14.07.2026 13:44:45

Daha önce yazdığım yoruma Serhat bey cevap yazmıştı. Ben de aynı yoruma ikinci mesajı yazınca Serhat bey'in mesajı kayboldu. Sanırım şu an her yorum altında sadece bir cevap görüntüleniyor. Ayrıca cevap olarak yazılan mesajların da tarih ve saati yanlış. Kolay gelsin

ercanerku ercanerku 15.07.2026 17:48:01

bu sorun da giderildi.

asbr asbr 14.07.2026 13:34:07

Eski sitede puanım 2325 civarında ve 3Yıldız iken yeni sitede puanım 1325 e yıldız sayımda 3 den 2 ye düşmüş.

myaman myaman 13.07.2026 13:34:54

Merhaba.Benimde gözüme çarpan ufak bir hata var.Üye profil sayfasında yaşadığı yer kısmı ve instagram kullanıcı adı var.karşısında bişey yazmıyor.üye bilgilerini güncelle dediğim zaman instagram kullanıcı adı yazıldığı halde bu kısım profilde görünmüyor.düzenleme alanında ''yaşadığı yer kısmı '' diye bir menü başlığı yok..hakkında kısmına ankara yazdıgım zaman ankara yazıyor çıkıyor sadece profilde..bilginize

myaman myaman 13.07.2026 16:22:31

birde şu yapılabilir,bir yere yorum yazdıgımız zaman birisi cevap verdiğinde bize bildirim gelebilir.

ercanerku ercanerku 13.07.2026 13:44:29

Merhaba, not alıyoruz teşekkür ederim bilgi için.

mustafaözdemir mustafaözdemir 13.07.2026 07:36:49

Emeğin geçen herkesin eline sağlık, yeni sitemiz hayırlı olsun.
Yıldız ve puan sisteminde değişiklik mi yapıldı acaba? Eskiden yükleyebildiğim formattaki 4k vs fotoğrafları yükleyemiyorum. "Yıldız ve puanınız itibariyle bu görseli yüklemeye izniniz bulunmamaktadır." diye uyarı alıyorum.

ercanerku ercanerku 13.07.2026 13:45:16

Çözünürlük ve yıldız puan sistemleri biraz değiştirildi. İlerleyen günlerde tam olarak netleşmiş olacaktır.

Engin Sağlam Engin Sağlam 12.07.2026 22:31:26

Merhabalar, öncelikle Trakus Ailemize yeni sayfamız hayırlı olsun
*bugün yüklemiş olduğum elmabaş patka fotoğrafını deneme amaçlı tekrar silmeme karşın arasıda olsa sayfa yenilediğimde görünür halde kalıyor tıklayınca farklı bir sayfaya atıyor, arasıra başlangıç sayfasına gidiyor.
*daha önce yazılmış exif değerlerinde F durağını yanlış çekiyor ör https://www.trakus.org/tr/fotograf/293021/cutre burda Diyafram:f/5,7 almış 7,1 olması lazım, exif bilgilerinde lens bilgilerinin tam girilmesi daha doğru olur buna exif açıktır sistem çekebilir ör :RF100-500mm F4.5-7.1 L IS USM gibi
*siteye galeri ve tür yükleme yaparken exif bilgilerini otomatik çektiği halde MANUEL TARİH girilmesine gerek olmadığını düşünüyorum.
*GÜNÜN FOTOĞRAFLARI bölümde ilk görülen görsellerin boyutu sayfa yapısına göre küçük görülüyor biraz büyütülebilir görsel açısından ve GF fotoğraflarının bir ayrıcalığı olması açısından daha sonra görüntülendiğinde alt köşesine bir farklı banner eklenmeli GF olduğu anlaşılması açısından
* sayfa giriş profil satırının altında tür arama tuşu sonrasında GÜNÜN FOTOĞRAFLARI alta SON YÜKLENEN FOTOĞRAFLAR olursa görsellik daha benim açımdan daha iyi bilemiyorum ne dersiniz :)
*SON YÜKLENEN FOTOĞRAFLAR ın altında tarih bilgisi daha önce vardı şimdi yok, olması taraftarıyım
* türün detay bilgisine girildiğinde daha önce tüm fotoğraflarını görmek için bir tıklama yapılıyordu şimdi 16 kare var tüm fotoğraflarını görmek için bir fotoğrafa daha sonra türün diğer fotoğraflarına görebiliyoruz,
*profil sayfamızda görülen ilk dört kareyi kendimiz seçebilmemiz iyi olacak, diğer bir husus EN DEĞERLİSİ VE EN ÇOK İZLENENİ kareleri sanırım aynı linkten çekiyor En değerlisi farklı link olması lazım
* yüklenen her fotoğrafın altında DEĞERLENDİRME/ YORUM VB. YAZINIZ ibaresi kendi eklediğim fotoğrafta aktif istediğim kadar yorum yapabiliyorum, kişi kendine yorum yapamaz olmalı

kusura bakmayın kendimce şimdilik gördüğüm birşeyler yazdım, öncelikle Serhat başkanımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza selamlar saygılar

ercanerku ercanerku 13.07.2026 16:26:28

Merhaba Engin bey, hepsini not ettik. Sırasıyla kontrol edip işleme alacağız.

ercanerku ercanerku 12.07.2026 21:57:29

merhaba, video yüklerken kapak fotoğrafını zorunlu olmaktan çıkardık. Artık kapak yüklemeden de video yükleyebilirsiniz. Bu durumda sistem kapağı youtube/vimeo nun kendisinden otomatik alacaktır.

abozkurt abozkurt 12.07.2026 19:01:18

Merhaba,
fotoğraf beğenip geri gelmek için 5 tık yapmak gerekiyor, bu çok gereksiz olmuş bence. eskisi gibi beğenip geri çıkmak gerekli. Eminmisiniz, işlem başarılı ve tekrar açıklama satırına dönüp ancak geriye gidebiliyorsunuz.

kenanulukaya kenanulukaya 12.07.2026 12:32:21

Bahsedildi mi bilmiyorum ama fotoğrafların exif bilgileri hatalı görüntüleniyor. Gördüğüm kadarıyla özellikle diyafram değerleri hatalı. Tekrardan emeklerinize sağlık.

serhattigrel serhattigrel 12.07.2026 18:43:50

EXİF tam geliyor,

ercanerku ercanerku 12.07.2026 16:19:22

Merhaba Kenan bey, örnek olarak yüklenmiş bir fotoğrafın linkini verebilir misiniz ? İnceleyelim?

Ertekin66 Ertekin66 11.07.2026 20:58:00

Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Profilimden girip eklediğim fotoğraflara bakmak istediğimde örneğin tür galeriye bakacağımda bakamıyorum. Önceki sitemizde tıklayınca fotoğraflara erişim sağlayabiliyordum.

ercanerku ercanerku 12.07.2026 16:20:37

Merhaba Ertekin bey, bu gibi eksikler önümüzdeki günlerde tamamlanmış olacaktır.

Aybars123 Aybars123 11.07.2026 17:57:43

Türkiye'nin kuşları sayfasında Dalgıçlar, Batağanların görselinin aynısı Yelkovanlarda da kullanılmış.

ercanerku ercanerku 11.07.2026 17:21:45

Merhaba, sitedeki geliştirmelerimiz ve teknik olarak hosting firmasıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Teknik bir kaç öncelik vermek durumunda olduğumuz maddeler var. Onları tamamlayıp burada sizlerden gelen taleplere geçeceğiz. Sanıyorum 1 hafta 10 günlük süre içerisinde çok daha işlevsel hale geleceğiz site olarak.

ksondas ksondas 11.07.2026 13:53:08

Yeni sitemiz hayırlı olsun. tüm emeği geçenlerin ellerine sağlık.
Benim sayfamda tür sayımın üzerine tıklayıp türlerimi görebilirdim eskiden. Yeni sitede olmayacak mı?

ercanerku ercanerku 12.07.2026 16:21:12

Merhaba, evet ilerleyen günlerde bu özellik aktif olacak.

bakcasoy bakcasoy 11.07.2026 09:50:09

Şu aralar hazır, sitenin yeni yapıya geçiş süreci çalışmaları sürer iken çok geç olmadan,
BİR ÖNERİ;
Üyelerin kayıt aldıkları iller, Türkiye haritası üzerinde kayıt sayısı yoğunluğuna bağlı olarak açıktan koyuya yeşil ile gösteriliyor, böylece en çok hangi illerde kayıt alındığı görsel olarak hemen değerlendirilebiliyor.
Aynı şekilde Türlerin kayıtlarının bulunduğu iller haritasında da bu sayısal yoğunluğa göre renk skalası sistemi uygulansa, hangi türün hangi şehirde en çok / en az kaydı olduğu görsel olarak hemen görülebilir. Eğer, bu aşamada ilave aşırı iş yükü ve karmaşa getirmeden çözülebilecek ise çok güzel olur derim.
Kolaylıklar diliyorum, Selam ve sevgiyle...

sener sener 11.07.2026 09:48:59

Bir önerim: Anasayfadaki kuş bilgilendirmesi yerine, seçilen fotoğraflar veya günün fotoğrafları gün ve gün gösterilse (eski sistemdeki gibi), biz fotoğrafçılar açısından daha motive edici bir uygulama olurdu.
Bunun dışında benim bir sorunum olmadı. Yeni site çok güzel olmuş. Başta yönetim olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.

adem1974erdem adem1974erdem 16.07.2026 00:27:31

Bu öneriyi destekliyorum

abozkurt abozkurt 10.07.2026 22:36:33

Merhaba,
yeni arayüzü çok beğendim, zamanla işlevleri artacaktır diye umuyorum. Emeği geçen herbir kişiye ve Sn. Serhat Tigrel'e çook teşekkür ederim, beklediğimize değdi.
Benim sorunum gözlemler ile ilgili, 130 dan fazla gözlemim vardı ancak şu an 40 gözlem gürünüyor, Aralık 2025 ten önceki gözlemlerim yok, 290 tür kaydım vardı diye hatırlıyorum 292 görünüyor, şu an listeye de giremediğim için hatayı bulamıyorum ayrıca puanım 2300 civarı olması gerekirken 1845 e düşmüş sanırım eksik gözlemlerden dolayı oldu.

ercanerku ercanerku 10.07.2026 20:34:03

Not: Bazı kullanıcılar şifreleri ile giriş yapamadıkları konusunda bilgilendirme yapmıştı. Onlara yeni şifreleri kendi mail adreslerine iletildi. Mail gönderme konusunda hosting firması ile halen iletişim halindeyiz.

ercanerku ercanerku 10.07.2026 20:32:53

Yeniden merhaba Trakuş ailesi. Sitenin performans ile ilgili düzenlemeleri büyük ölçüde tamamlandı. Diğer çalışmalarımız devam ediyor. Yine bilgilendirme yapacağım. selamlar , saygılar herkese.

Aybars123 Aybars123 10.07.2026 14:54:51

Site çok güzel görünüyor. Benim sayfamda tür sayım 3 adet artmış ama tür listesini göremiyorum. Puanım da düşmüş.

furkanyilmaz furkanyilmaz 10.07.2026 14:39:46

Kolay gelsin, günün fotoğrafı bölümü kaldırılmış sanırım yeniden eklenecek mi acaba?

Serhat Çakıcı Serhat Çakıcı 10.07.2026 00:18:01

Yeni site daha modern ve kullanışlı olacak gibi emeği geçenleri kutlarım, yeni kullanıcı adımı almak istedim başarılı oldu kayıt ettim ancak en son paylaştığım fotoda sol alttaki üye ismim yine eskisi olarak görünüyor diğer bölümlerde sıkıntı yok ayrıca 4k fotoğrafım kendi sayfamda son paylaşılan kısımda hem 4k olarak hem de full hd olarak görülmekte bilginize..

serhattigrel serhattigrel 9.07.2026 23:50:44

Foruma yazılan aksaklıklara hemen dönemiyoruz.
Dosya sistemi ve erişim hızı şu an öncelikli yürütülen çalışmalar,
Bu forumda aksaklıkları yazmaya devam edin, bulduğunuz aksaklık daha önce forum da var ise yazmanıza gerek yok.
Buraya yazılan her soruna sıra gelince mutlaka cevap vereceğiz , ama biraz sabır.
Yani ; yazınca bir şey olmuyor diye düşünmeyin, yazmaya devam edin.

ercanerku ercanerku 9.07.2026 18:25:12

Yeniden herkese merhaba, şu anda performansa dönük çalışmalarımız ve test domaini ile trakus arasındaki değişimler devam ediyor. (hosting firmaları ile irtibat halindeyiz.) Profil sayfasını bilerek kapattım. İlerleyen saatlerde açılmış olacak. Selamlar tüm Trakuş ailesine.

bakcasoy bakcasoy 14.07.2026 00:06:34

Fotoforuma gönderdiğim fotoğraf sayısı sıfır görünüyor, tam sayıyı bilmiyorum ama bir kaç yüz olmalı.

goshawk67 goshawk67 9.07.2026 18:00:13

Emeği geçen herkese teşekkür ederim...Çok güzel olmuş... Kullanıcı adımı ve şifremi girdiğimde adım görülüyor sayfam açılmış görünüyor anca profil sayfam bulunamıyor...HTTP 404 hata uyarısı veriyor...

serhattigrel serhattigrel 12.07.2026 18:47:26

ben adınıza tıklayınca girebildim .

ekrem67 ekrem67 9.07.2026 19:38:29

benimde aynı ismim görünüyor ama sayfama giremiyorum

melihkarakas melihkarakas 9.07.2026 17:34:34

Hayırlı olsun, emeği geçenlerin eline sağlık. Katkı için: foto galeri sayfasında tür aramada Ak kuyruksallayan ve Akkuyruksallayan diye aynı iki kayıt var. Ayrıca site genelinde arama kutularındaki yeşil oklar profile tıklayınca açılan menü seçeneklerinin üstünde kalıyor.

melihkarakas melihkarakas 14.07.2026 13:39:13

Siz cevap yazınca hatayı fark ettim Serhat bey, sizin mesajla benim mesajın tarih ve saati aynı. Bir de kendi mesajımın altına gördüğüm hata/eksiklere ilave yapmıştım, o mesaj şu an yok.

serhattigrel serhattigrel 12.07.2026 18:48:50

tür listemiz daha tam güncellenmedi, bilgimiz dahilindedir.

melihkarakas melihkarakas 10.07.2026 22:53:53

Her fotoğraf sayfamın en altında sabit "Tanımlama Yapan Üyeler: caganabbasoglu, Çulluk" yazısı var. Üstteki Tanım alanında yazan isimler doğru. İlave olarak profil sayfasında fotoğraflarımın altındaki sayfa sayısı beş iken diğer bir sayfaya geçince dörde düşüyor. Beşinci sayfa butonuna tıklayınca da haliyle bir sayfa açılmıyor. Kolay gelsin

baran baran 9.07.2026 16:59:22

ufak bir hata raporu, belki birilerine yardımı olur;
şifremi unuttum prosedürünü izlerseniz, email adresinize tıklamanız için bir link geliyor.
Bu gelen link hata veriyor ve adres açılmıyor. adresi incelerseniz, 'dogaizi.net' şeklinde başladığını görebilirsiniz. Bu ilk kısmı 'trakus.org' olarak değiştirirseniz, şifre yenileme sayfası açılacaktır ve işleme devem edebileceksiniz.

zeyneptigrel zeyneptigrel 12.07.2026 19:34:03

Yapmamışız, şimdi yapıyoruz, eski adres kalmış , çok sağolun ..

serhattigrel serhattigrel 12.07.2026 18:50:35

Baran bey, sağ olun aşıldı o sorun da. Şifremi unuttum çalışıyor olmalı , şimdi.

asbr asbr 9.07.2026 16:46:59

yeni sitemiz hayırlı olsun. tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.
1. Tür sayım son olarak 230 idi, yeni sitede 231 olarak gözüküyor. 231. türü merak ettim ancak eskiden olduğu gibi tür listemi alamadım.
2. Puanım ve yıldız sayım yeni formatta eksilmiş.

serhattigrel serhattigrel 12.07.2026 18:52:57

Şu an Türkiye tür listesi oturmadı, o tam olunca tür sayınız oturacak.

bakcasoy bakcasoy 9.07.2026 16:30:13

Değerli dostlar, sevgili Serhat başkan; öncelikle bu çok değerli siteye çok yakışan güncellenmesi ve yenilenmesinde katkısı olan herkese sonsuz teşekkürler.
Sitenin yeni formatı çok güzel ve daha kullanıcı dostu olmuş. Ayrıca fotoğraf görüntü kalitesi de benim 4k ekranımda gördüğüm kadarıyla çok daha iyi. Ellerinize sağlık.
Yenilenme sonrası benim karşılaştığım farklılıklar şu şekilde;
* 297 olan tür sayım 300 görünüyor. (Yurt dışında çektiğim bazı türkiye türleri geçmişte sayılmıyor idi, onlar sayılmış olabilir)
* Türkiyede olmaya kuş türleri eski yapıda, kuşçu ve yurt dışı kayıt gibi bir ifade ile yüklenebiliyordu, tür seçimi listesinde bu opsiyonu göremedim. kuşcuyu seçtiğimde ise ''seçilmemiş alan bırakmayın'' uyarısı veriyor
* Eski yapıda 5000 küsür puan ile 5 yıldızlı üye iken 4790 gibi bir rakamla 4 yıldıza indirmiş görünüyor
* Tür listeme girmeyi beceremedim, ben taam görememiş olabilirim.

serhattigrel serhattigrel 12.07.2026 18:55:34

Basri ,tespitlerin için teşekkürler, sırası ile hepsini çözeceğiz,
kişisel tür listeleri çok önemli, bende hep oradan bakıyordum, ne çekemediğime , onu da yapacağız..

meralozkan meralozkan 9.07.2026 16:20:36

Ercan Bey, emeğinize sağlık. Bu geçiş sürecini hep birlikte sorunsuz bir şekilde atlatacağımıza inancım tam. Her geçen gün eksikler tamamlanıyor, sorunlar birer birer çözülüyor. Biz sabırlı ve birbirine destek olan bir topluluğuz. Uzun zamandır bu yeni siteyi heyecanla bekliyorduk, sonunda yayında olması gerçekten çok sevindirici. Kendi adıma bende emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim. Tüm üyelerimize bir mail göndereğiz, buradan da paylaşmak isterim. Geçiş sürecinde sorunsuz bir kullanım sağlayabilmek adına, eski web sitesini tarayıcınıza trakus.org'dan sonra devam eden "kod_birds" uzantılı adres ile kaydettiyseniz, bu kaydı silerek bundan sonra www.trakus.org adresini kullanmanızı rica ederiz. Yeni siteye giriş yaptıktan sonra mevcut kullanıcı adı ve şifreniz ile herhangi bir değişiklik yapmadan giriş yapabilirsiniz. Hesap bilgileriniz aynen korunmuştur. İlk günlerde yönlendirmelerden kaynaklı olarak e-posta bildirimlerinde zaman zaman gecikmeler veya küçük aksaklıklar yaşanabilir. Bu durumun kısa süre içerisinde normale dönmesini bekliyoruz. Bunun dışında karşılaştığınız hata, eksiklik veya geliştirme önerilerini bu forum başlığı altında mümkün olduğunca detaylı şekilde (ilgili sayfanın bağlantısını da ekleyerek) paylaşabilirsiniz. Geri bildirimleriniz, yeni altyapının daha da iyileştirilmesine büyük katkı sağlayacaktır. Anlayışınız, desteğiniz ve değerli katkılarınız için teşekkür eder, yeni Trakuş'u keyifle kullanmanızı dileriz.

canercivak canercivak 9.07.2026 14:06:16

Çok ama çok sevindim, emeği geçen herkesin eline sağlık, hayırlı olsun..

Kullanıcı adımı değiştirmek istiyorum, sitenin ilk günlerinde böyle bir değişiklik yapmamın sakıncası var mıdır?
Değişiklik yüzünden oluşabilecek bir sorun yüzünden yöneticileri meşgul etmek istemem..

serhattigrel serhattigrel 12.07.2026 19:07:51

Caner bey,
şu anada üye işleri bu değişikliğiyapabilir,
iletişimden bir mail atın:
eski kullanıcı adı..... yeni kullanıcı adı,,,, başka bir şey varsa değişecek, yazın,

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 513  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2026 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT